Gek op NoordBest

NoordBest

Tussen het bruisende stadscentrum en de heerlijke groene Kralingse Plas ligt het Oude Noorden: hip & happening én bijzonder authentiek. De straten zijn vernieuwd, de historische gevels opgeknapt en er worden nieuwe woningen gebouwd die allemaal perfect in het plaatje passen. Hier kun je modern, comfortabel wonen én genieten van prachtige oude architectuur.

Je hoeft Rotterdam niet uit om ruimte en groen te zoeken voor je gezin. Dit vind je in de wijk en de nabije omgeving samen met de stadse gezelligheid van heerlijke eettentjes, bijzondere winkels en gezellige evenementen. Daarom is iedereen gek op het Oude Noorden.


Gek op centraal wonen

Woon je in NoordBest, dan heb je alles in de buurt wat nodig is. Je hoeft de wijk eigenlijk niet uit. Wil je toch even iets anders, dan fiets je binnen tien minuten naar het stadscentrum of je gaat de andere kant op om uit te waaien in het Kralingse Bos of aan de Bergse Plassen. 

Ook zijn er genoeg trams en bussen die je overal naartoe brengen en ben je met de auto binnen vijf minuten op de Ring A20.

Gek op lekker eten en drinken

In het Oude Noorden is het letterlijk heerlijk wonen. De wijk staat bol van de leuke eetplekken en eetwinkels. Of je nu buiten de deur wilt ontbijten, lunchen of dineren, je hoeft de wijk niet uit. Vaak hoef je niet eens de fiets te pakken. 

Eet je ontbijt bij Lof der Zoetheid, drink je koffie bij Hopper en ga heerlijk lunchen of dineren bij Brasserie Noord. De avond kan je afsluiten bij Rose Rouge, een fijne bar in een prachtig pand. Of je kiest natuurlijk zelf je favoriete plek, er is keus genoeg.

Gek op kinderen

In het Oude Noorden kunnen kinderen spelen, sporten, ontdekken, vriendjes ontmoeten en naar school gaan. Het is hier fijn en veilig opgroeien. Sportveldjes, speelplekjes en de bijzondere speeltuin Wikado zijn op loopafstand van NoordBest.

Verder vind je in de wijk verschillende kinderdag-verblijven en vijf basisscholen met allemaal een eigen identiteit. Zijn je kinderen iets ouder? Er zijn meerdere middelbare scholen op nog geen vijf kilometer afstand.

Gek op sfeer en cultuur

Het is rustig en het bruist. Het is stads en knus. Je stapt van een hippe designerszaak zo in een klein vintagewinkeltje. Het Oude Noorden biedt volop afwisseling. Je blijft nieuwe dingen ontdekken aan de brede singels of in de kleine vooroorlogse straatjes. 

Het Oude Noorden staat ook bol van de mooie pleinen en plantsoenen met allemaal hun specifieke kenmerken. Bezoek het Noordplein waar op zaterdag de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden wordt of waan je in Franse sferen op het Pijnackerplein. Het Bleiswijkplein geeft ruimte voor sport en spel en het Brancoplein geeft je het gevoel van een dorpsplein en is een oase van rust.


Andere bijzondere plekken in de wijk

  • Kinderparadijs Meidoorn
  • Zwaanshalspark
  • Zaagmolenkade
  • De kookwinkel ‘Het Kookpunt’